Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013




ΑΡΤΟΣ-ΟΙΝΟΣ-ΕΛΑΙΟΝ 2013"


     Ο αργαλειός θα στηθεί αύριο το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη 2η Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013». 

 Η Έκθεση η αυτή θα γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από 24 Αυγούστου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου, με σκοπούς την προώθηση της κατανάλωσης των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου και αποτελούν πυλώνες της Μεσογειακής Δίαιτας, καθώς και για την προβολή του μεσσηνιακού γαστρονομικού πολιτισμού ιδίως στους επισκέπτες της περιοχής μας, Έλληνες και ξένους. 
Θα πλαισιωθεί, μάλιστα, από εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες κυρίως η νέα γενιά θα γνωρίσει αγροτικές πρακτικές και εργασίες που έχουν εκλείψει (στο πλαίσιο αυτών εντάσσεται το στήσιμο του αργαλειού), καθώς και όσα σχετίζονται με την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων και την παρασκευή τροφίμων.
Τα εγκαίνια της 2ης Εκθέσεως αγροτικών και τοπικών προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013» θα γίνουν το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 20.00.

Ο  Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας  H Aγία Κυριακή  θα συμμετέχει την Κυριακή 25 Αυγούστου με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς.

 Για  το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ.